Sidor

torsdag 31 december 2009

Västerbottenostsoppa

4 Persons Serving

Ingredienser:
1 dl torrt vin
4 dl kycklingbuljong
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
250gr riven v-bottenost
2 msk smör
1½ dl hackad salladslök
Tillagning:


Koka vinet till att det reduceras till 50% vätska
Blanda sedan med buljongen och grädden (vätskan skall hållas varm men inte koka inför mixningen)
Red av med lite maizenamjöl, vätskan skall bli lite simmig men absolut inte tjock.
Lite salt och peppar (obs osten är salt i sig själv)
Mixa vätska, ost och cremefraiche samt en klick smör (Om ni har en liten mixer använd 1 msk smör varje gång)
Häll tillbaka allt till grytan, blanda ner salladslöken. Soppan värmes
sedan men FÅR INTE KOKA UPP.


Vill man så byt ut salladslöken mot tex bland svamp.
Receptet hittade jag på Baghdad Gourmet Society.

1 kommentar:

  1. Hej,
    vill bara tacka för att jag "sprang" på ditt recept här. Behövde en förrätt som skulle passa till en älggryta-och detta var en finfin kombo. Serverade soppan ngt nedkyld i små glas och tillsatte en skvätt vit tryffelolja-kanongott:)
    Som tillbehör körde jag en mini-bruchetta med hemmagjord räk o löjromsröra, lite gräslök, dill, citron och rödlök. Detta i hop med din soppa, var otroligt gott i hop! Gästerna på middagen var alla mycket imponerade och ville ha mer! Så, tack så mycket för inspirationen!
    Mvh
    Sara Erkhagen

    SvaraRadera