Sidor

söndag 3 februari 2013

Pensionsinformationen - Höga avgifter hos Movestic

Så här års så brukar det ju dimpa ner en del information om pension mm. Det slog mig när jag kollade på en liten summa jag har hos Movestic, fan vilka avgifter. Jag har två försäkringar varav en är på strax över 4000:- ett pensionsparande jag gjorde under ett år ca. Men skoja när jag såg vad avgiften är under 2012, Jo hela -307,16 SEK tar dom för att förvalta detta lilla kapital. Då är ju inte avgiften från fonderna inräknade. Det är ju för hundrade gubbar 7,6% i förvaltningsavgift!! När kära pensionsförvaltare. Jag föredrar att sköta detta mer på egen hand och flyttar till Nordnet. Räkna man på det så är ju en rimlig avkastning över tiden 7-10%. Helt uppenbart är det ju helt omöjligt att få det hos detta företag.

Fan att jag inte bytt tidigare!

1 kommentar:

  1. Lite uppföljning på detta. Efter att jag begärde flytt så fick jag en förklaring från Movestic. Dom sätter dels ett fast pris utefter ett prisbasbelopp som är 44500:- (2013). Så 0,6% blir då 267:- plus lite andra avgifter som 0,6% på kapitalet och sen då fondernas avgifter.
    Hade dom erbjudit sig att slå ihop mina försäkringar så hade jag minskat kostnaden och dom kanske hade haft kvar mig som kund. Men det är för sent nu.

    SvaraRadera